Yhteystiedot

Kosken Tl kunta
Härkätie 5
31500 Koski Tl

Puh. (02) 484 410

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@koski.fi

Keskustan live-kamera

Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki tapahtumat

Museokahvila kahviaitta

Kahviaitta on rauhaisa ja viihtyisä kesäkahvila, 1800-luvun puitteissa. Aitassa voi lisäksi tutustua vuosittain vaihtuvaan näyttelyyn. Kahviaitan maukkaat leivonnaiset ovat itseleivottuja.

Kosken Tl Maaseutunaiset ry:n ylläpitämä kahviaitta sijaitsee vanhassa, vuodelta 1818 olevassa lainamakasiinissa, joka on nimensä mukaisesti ollut viljavarastona siemenviljan sekä nälkävuosina myös leipäviljan lainaajana. Korkona lainaajalta perittiin vähän enemmän viljaa takaisin kuin oli lainattu. Lainamakasiinia on isännöinyt seurakunta ja manttaalikunta, nykyisin rakennuksen omistaa Kosken Tl kunta.

Kun taiteilija Yrjö Liipola 50-luvulla lahjoitti veistoksensa Kosken Tl kunnalle, niiden ensimmäinen pitkäaikainen varasto- ja osittain myös esittelypaikka oli lainamakasiini. Tila oli näyttelypaikaksi ahdas, ja kun taidemuseo v. 1970 valmistui, sinne siirretyt veistokset pääsivät avarissa, valoisissa tiloissa oikeuksiinsa.

 

Museokahvila Kahviaitta

 

Lainamakasiini jäi tyhjäksi, ja silloin aktiiviset maatalousnaiset ryhtyivät puuhaamaan museokahvilaa, jonka ovet avattiin ensimmäisen kerran kesällä 1973. Vuosien myötä kesäkahvilan toiminta on vakiintunut nykyiselle tasolle, alakerrassa myydään kahvia, virvokkeita, kotileivonnaisia sekä lahjatavaroita, yläkerrassa on vuosittain vaihtuva kotien aarteiden kesänäyttely.

Vuoden 2017 kesänäyttelyn teemana on Kosken kansakoulujen historiaa.

Kahviaitta on avoinna kesällä ajalla 4.6.-27.8. sunnuntaisin klo 11-18, lisäksi juhannuslauantaina 24.6. aitta palvelee klo 11-18 ja Kohauslauantaina klo 11-22.

Ryhmille tilauksesta myös muina ajankohtina.

 

Museokahvila Kahviaitta

 

Tule nauttimaan kupillinen kuumaa vilpoisassa kesäkahvilassamme!

Kosken Tl Maaseutunaiset ry

Retkikunnat voivat tilata kesäaikana kahvilapalveluja,

tiedustelut Paula Posti puh. 044 554 2141
Intra | © 2012-2017 Koski Tl

Voimassa oleva dokumentti on osoitteessa www.koski.fi.
Tämä kopio on ote tulostuspäivän versiosta jatkuvan kehittämisen periaatteen mukaan.