Yhteystiedot

Kosken Tl kunta
Härkätie 5
31500 Koski Tl

Puh. (02) 484 410

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@koski.fi

Keskustan live-kamera

Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki tapahtumat

Virkistäytymään Paimionjoelle -hanke


VIRKISTÄYTYMÄÄN PAIMIONJOELLE –KEHITTÄMISHANKE KOKOAA IHMISET YHTEEN

elokuussa 2012 alkanut hanke.

Virkistäytymään Paimionjoelle –hanke on Leader –rahoitteinen puolivuotinen kehittämishanke, jota ovat rahoittamassa kaksi alueen maaseudun kehittämisyhdistystä eli toimintaryhmää,  Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit ry ja Varsin Hyvä ry. Kehittämishanke on osa vuonna 2010 perustetun Paimionjoki-yhdistyksen Paimionjoki paremmaksi toimenpideohjelmaa 2011-2015. 

Virkistäytymään Paimionjoelle – kehittämishanke pyrkii nostamaan esiin ja kehittämään paikallisesti kiinnostavia ja laajasti eri toimijoita hyödyttäviä jokivarsikohteita. Tavoitteena on maastokäyntien – ja kartoitusten avulla löytää monipuoliseen virkistykseen soveltuvia paikkoja ja luoda luontaisia kohtaamispaikkoja virtaavan veden, Paimionjoen äärelle. Kehittämishanke pyrkii löytämään myös vanhoja teitä ja polkuja, jotka sivuavat Paimionjokea, joelle pääsyn ja tämän ainutlaatuisen jokimaiseman ihailun helpottamiseksi. Paimionjoen rinnalla mutkittelee osan matkaa Hämeen Härkätie ja nämä kaksi ikiaikaista väylää ovat hetken kuin yksi ja sama, jokivarsikunnat yhdistävä nauha. Melonnan, patikoinnin, pyöräilyn ja uimisen: näiden hiljaisten liikkumismuotojen kehittäminen joella ovat hankkeen perusteemoja.

Hankkeen pitkän tähtäimen tavoitteena on edistää Paimionjoen valtakunnallista näkyvyyttä ja tunnettuutta tuomalla joelle valtakunnallisesti jo ansioituneita tapahtumia ja luomalla uusia, paikallisesti ja valtakunnallisesti kiinnostavia yhteisöllisiä joenvarsireittejä ja -tapahtumia.

Hankkeen kohderyhmänä ovat erityisesti Paimionjokivarren asukkaat ja loma-asukkaat, yhteisöt, yhdistykset ja seurat. Hankkeen toimintasäde ulottuu Sauvon, Paimion, Tarvasjoen, Marttilan, Kosken Tl ja Pöytyän kautta Somerolle.

Hankkeella on palkattuna kaksi työntekijää, joista projektikoordinaattorina toimii koko puolivuotiskauden Elina Tuomarila (Ympäristönhoitaja, Livia) ja kahden kuukauden mittaisella työsopimuksella luontoasiantuntija Janne Kumpulainen (Fil. yo).

Lisätietoja:
Elina Tuomarila, Projektikoordinaattori, Virkistäytymään Paimionjoelle -hanke
Paimionjoki-yhdistys ry
Puh. 041- 7421181
E-mail. elina.tuomarila@elisanet.fi (1.8. asti)
www.paimionjoki.fi

Hankesuunnitelmaa ja aikataulua tästä

Myllyrannan hoitotaulukko 2013.docxIntra | © 2012-2017 Koski Tl

Voimassa oleva dokumentti on osoitteessa www.koski.fi.
Tämä kopio on ote tulostuspäivän versiosta jatkuvan kehittämisen periaatteen mukaan.